Om mig

Jag som har denna sida heter Marie Strandberg och är en foto- och livsintresserad tjej.  Naturen har alltid varit mycket speciell för mig och jag fotar gärna och ofta för att få möjlighet att hitta några guldstoft. De dyker upp oftare än vad jag trodde var möjligt!

Jag har även andra kreativa intressen som jag utövar och resultatet blir gärna något att pryda hemmet och trädgården med. Skapandet ger idéer och inspiration till många olika inredningsdetaljer. Det kan vara skålar i keramikgods, cementvattenbad eller varför inte en tavla i akryl.

 Ljuskonst är ordet som för mig bäst beskriver det jag gör med kameran.

Bakgrund

Jag har alltid varit intresserad av konst i alla dess former. Det började redan i skolan där jag som ett av mina favoritämnen hade bild. Jag är inte den skickliga perfektionisten utan är mer en som brinner för att uttrycka mig genom konst och gärna intuitivt. 

Jag har har gått några kurser i akvarell, keramik och glasfusing och kommer fortsätta prova det som känns roligt.

Jag började med fotografering för några år sedan och kände bara förundran över vad som kan fångas på bild som jag aldrig sett på det sättet förut. Det var också något mer direkt som inte tog så lång tid och som tillät mig att få snabbare resultat. Jag har också haft stor inspiration av en skicklig fotograf som jag promenerar tillsammans med i "hundgänget". Han visar olika knep och övergripande idéer samt kunskap om vad jag behöver för utrustning. Jag är absolut inte kunnig fotograf tekniskt utan har mer bildseende och låter känslan bestämma vilken bild som jag gillar. Inte bara kvaliteten.

 

Målgrupp?

Jag hoppas att denna hemsida kan inspirera och glädja dig och förhoppningsvis hittar alla något de tycker är speciellt.